SroLegends

Silkroad Online Rehberlerinin Tek Adresi

DUYURU Forum Kullanım Kuralları

DUYURU

Ramuvo 

Admin
Ayın En iyi Posteri

✅ Konu Açarken ve Forum Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler​

1. Konu açmadan önce bulunduğunuz bölümün kurallarını mutlaka okuyun. Her bölümün kendine özel kuralları olabilir, bu yüzden paylaşım yapmadan önce kurallara göz atmanız faydalı olur.

2. Konunuz hâlâ ilk sayfadaysa “güncel” gibi mesajlar atmayın. Özellikle yardım konularında sırayı bozmamak adına, konunuz ikinci sayfaya düşmedikçe üst üste mesaj göndermeyin.

3. Cevap verirken arka arkaya mesaj atmak yerine tek mesaj içinde yanıtlayın. Gerekirse alıntı özelliğini kullanarak cevap vereceğiniz kişiyi belirtin. Böylece forum düzeni korunmuş olur.

4. Aynı içerikte birden fazla konu açmak yasaktır. Sorununuz ya da paylaşımınız için tek bir konu açmanız yeterlidir.

5. Bir konuya ilgisiz veya konuyla alakasız mesajlar yazmayın. Bu tarz mesajlar tartışmaya yol açabilir ve moderatör müdahalesiyle sonuçlanabilir.

6. Konu başlığı veya içeriğinde “Acil, Çok Önemli, Ne istersen veririm” gibi ifadeler kullanmayın. Forumun yardım sistemi herkes için eşit şekilde işler.

7. Konu başlığınız, içeriği açıkça ifade etmelidir. “Yardım”, “Acil”, “Lütfen bakın” gibi başlıklar yerine sorununuzu kısa ve net bir şekilde başlıkta belirtin.

8. Çok eski konulara gereksiz mesajlar yazarak gün yüzüne çıkarmayın. Bu sadece karışıklığa neden olur (sabitlenmiş rehberler hariç).

9. Bir yazılım veya dosya paylaşıyorsanız, güvenlik tarama sonuçlarını eklemeyi unutmayın. Güvenilirlik için virustotal gibi sitelerin linkini paylaşabilirsiniz.

10. Yeni bir konu açmadan önce, arama özelliğini kullanarak benzer sorunlara verilen cevaplara bakın. Belki de çözüm zaten paylaşılmıştır.

11. Kazanç amacı taşıyan bağlantılar (link kısaltma vb.) paylaşmak yasaktır. Bu tarz bağlantılar hem içerikte hem imza kısmında kullanılamaz.

12. Bir konuda fikir almak istiyorsanız, lütfen ‘Off Topic’ bölümünü tercih edin. Bu bölüm serbest sohbet ve öneriler için uygundur.

Konuyu görüntüleyenler